Ny bok om trädbeskärning på G

Våren 2022 rullar vidare med fler nyheter och vi kan stolt presentera ännu en bok som kommer att släppas under 2023. Det är en bok av den egensinnige trädgårdsmästaren Gunnar Lundh som blivit populär på internet under smeknamnet ”Gröne Gunnar” eftersom han publicerat roliga videos när han utför sysslor i trädgården.

Gunnar är en riktigt glad och trevlig prick som det har varit oerhört kul för oss på Bokförlaget Sol att få lära känna. Bland det första han sa när vi signerat bokkontraktet var att arbetsnamnet för boken är ”Allt om min buske”, vilket vi tog emot med fasa innan vi förstod att han skämtade.

Ni som kan er svenska filmhistoria vet ju såklart att ”Allt om min buske” är en film med Ola Rapace som floppade stenhårt.

Arbetsnamnet är istället ”Trädbeskärning – DIY” vilket givetvis inte kommer att bli den slutliga titeln, men den beskriver ganska bra vad boken handlar om. Gunnar Lundh kommer att dela med sig av sina bästa tips och tricks för att utföra såväl enkla som avancerade arbeten i trädgården helt på egen hand.

Lundh har stor erfarenhet av trädbeskärning har driver en egen konstträdgård i sin hemstad Malmö. Han fokuserar främst på buskar i japansk stil när det kommer till konsten men i boken kommer han att gå igenom vad som gäller vid beskärning av alla vanliga buskar och träd som ofta finns i den vanlige svenskens trädgård.

Mer information om boken kommer att komma längre fram och vi kommer även att presentera mer information om Gunnar Lundh för er som är nyfikna på vårt senaste tillskott bland författarna som vi ger ut här på Bokförlaget Sol.

I övrigt jobbar vi på nyöversättningar av flera klassiker. Först ut under hösten 2022 kommer att vara Daniel Defoes klassiska historia om den skeppsbrutne Robinson Kruse och hans trogna vän Fredag, en historia som fortsätter att trollbinda läsare i generation efter generation.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *