Dags för en grön omställning

Det har blivit dags att presentera ännu ett bokprojekt som vi jobbar med bakom kulisserna. Den här gången handlar det om en klimatsmart bok, kan man lugnt säga. Arbetstiteln är ”Guide till grön omställning” och författare är Arne Sundin som skrivit för flera tidskrifter om klimatsmarta tips som privatpersoner använder i vardagen.

I boken, som lanseras i början av 2023, kommer Sundin att ge alla vanliga Svenssons en guide som hjälper alla som vill att ställa om och leva ett grönare liv utan att tappa ett uns i livskvalitet. Det är ett ”bold statement” från Sundin men vi på Bokförlaget Sol är säkra på att han kommer leva upp till det och leverera.

De kapitel som vi fått smygläsa redan nu har varit ”mind blowing” och Sundin bjuder på tips på hur man kan spara energi som man aldrig ens hade tänkt på.

Sundin bjuder också på väldigt praktiska tips och tydliga kalkyler som man kan använda själv när det gäller vanliga frågor som dyker upp i vardagen.

Som till exempel:

• Hur ska man tänka kring att installera solceller på taket?

• När är det läge att köpa en elbil med tillhörande laddbox?

• Hur kan man både spara stora pengar när man veckohandlar och samtidigt bidra till att handla mer hållbart och klimatsmart?

• Vilka energiläckage i huset kostar pengar och sliter på miljön i onödan?

Bland annat skriver Sundin ett mycket intressant kapitel om laddboxarnas värld och hur han själv sparade stora pengar genom att shoppa runt på nätet och hittade ett företag som installerade en laddbox köping till ett alldeles utomordentligt pris.

Sundin berättar också om de olika bidragen och avdragen som går att dra nytta av när man skaffar laddbox och andra klimatsmarta tillbehör.

För alla som är intresserade av att leva mer grönt och hållbart kan vi varmt rekommendera Sundins bok som vi planerar att lansera under 2023.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *