Nästa års tema är markarbeten

Kära läsare!

Som ni vet så har vi varje år ett tema på böcker som vi lyfter fram lite extra här på Bokförlaget Sol. År 2023 kommer temat att vara markarbeten och vi kommer att lyfta fram och även ge ut böcker på just det temat.

För att tjuvstarta nästa år så kommer här en lista på fem böcker om markarbeten som ni kan kika in redan nu. Listan gäller böcker på engelska den här gången. Tips om nya och gamla svenska böcker om markarbeten kommer längre fram.

Without further ado, här är listan:

  1. ”The Civil Engineering Handbook” av Wai-Fah Chen och Lian Duan: Denna handbok ger en bred översikt över olika aspekter av markarbeten, inklusive grundläggning, jordmekanik, geoteknik och belastningar på mark.
  2. ”Soil Mechanics” av R. F. Craig: Den här boken ger en grundläggande introduktion till jordmekanik och hur jordens egenskaper påverkar markarbeten.
  3. ”Foundation Design: Principles and Practices” av Donald P. Coduto: Denna bok ger en detaljerad guide till hur man utformar och bygger grundläggningar för olika byggnader och strukturer.
  4. ”Earthwork Construction” av E. D. Hoekstra: Denna bok ger en översikt över olika typer av markarbeten och hur man utför dem på ett professionellt sätt.
  5. ”Ground Improvement: Case Histories” av J. A. Franklin: Denna bok ger exempel på olika metoder för att förbättra marken där man ska utföra markarbeten. Rekommenderas!

För er som inte har full koll på vad markarbeten är kommer en snabb beskrivning här.

Markarbeten är alla typer av arbeten som utförs på marken, inklusive grundläggning, jordmekanik och geoteknik. Markarbeten innebär oftast att man gräver upp och bearbetar marken för att skapa en jämn och stabil grund för olika byggnader och strukturer. Markarbeten kan också innebära att man förbättrar marken genom att lägga till sand, grus eller andra material för att göra den mer stabil.

Häng med under nästa år för fler böcker om markarbeten!

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *