Konsten att lägga golv

Fiskbensparkett, laminat eller heltäckningsmatta?

Måste man anlita en byggfirma för att lägga golv eller ska man göra det själv?

Hur ska man tänka när man lägger golv i större anläggningar, till exempel på hotell, i restauranger eller på offentliga inrättningar?

Frågorna när det gäller golvläggning är många och svaren är det inte många som känner till. En som gör det är dock Paul Marklund som har jobbat många år med golvbeläggning örebro och har en enorm erfarenhet. I en ny bok som kommer ut under våren 2023 vill han uppmuntra folk till att tänka mer ”DIY”, det vill säga att man ska kunna och vilja göra det själv.

Att välja och lägga golv är något av en konst, men det är inte hjärnkirurgi, skriver Marklund i boken Konsten att lägga golv som vi ger ut här på Bokförlaget Sol.

I boken kommer du som läsare att få massor av matnyttiga tips och tricks som du kan använda för att lägga golvet precis som du vill ha det hemma. Marklund listar bland annat vad man ska tänka på innan man bestämmer sig för att lägga ett nytt golv, vilka fallgropar som finns, hur man hittar rätt golv till rätt pris samt hur man ska tänka när man matchar golvet med tapeter och inredning.

Boken innehåller också ett bonuskapitel kring hur man ska tänka om man lägger golv i varmare klimat. Detta kapitel har inspirerats av alla frågor som Marklund har fått från svenskar som har köpt hus i Spanien eller i Thailand och som har velat göra DIY-projekt och renovera själva i sina nya hus och därmed behöver tips och tricks för golvläggning i länder där temperaturen är het eller tropiskt. Även en högre luftfuktighet är en faktor som påverkar hur man ska tänka och Marklund förklarar tydligt vad som gäller i dessa sammanhang.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *