Leonardsson och Werner är tillbaka med ny bok!

Bokförlaget Sol är stolta över att kunna tillkännage att en ny bok kommer att släppas under 2023. Boken heter ”Livet på en påle” och är skriven av John Leonardsson och Claes Werner. Som namnet antyder handlar boken om pålning och närmare bestämt pålning Kungsör.

”Livet på en påle” handlar om pålning och författarnas personliga erfarenheter av att leva och arbeta på en påle. John Leonardsson säger: ”Pålning kan verka som en enkel och monoton uppgift, men det finns så mycket mer som man inte ser på ytan. Genom att följa med oss på vår resa som pålare får läsaren en inblick i hur det egentligen är att leva och arbeta på en påle.”

Claes Werner tillägger: ”Pålning är en unik livsstil som kräver mycket hårt arbete och tillit. I boken delar vi med oss av våra erfarenheter och lärdomar som vi har fått genom åren som pålare.”

Vi ser fram emot att få presentera ”Livet på en påle” för alla intresserade läsare under 2023. Tills dess, håll ögonen öppna för mer information om boken och dess släppdatum.

Ett utdrag ur ”Livet på en påle” av John Leonardsson och Claes Werner:

”Att påla en brygga är en stor och viktig uppgift. Först och främst måste vi se till att vi har all utrustning och material som behövs, inklusive pålar, hammare, spik och betong. När vi har allt på plats börjar vi med att gräva ner pålarna i botten av vattnet. Detta kräver styrka, precision och en bra känsla för balans, eftersom vi ofta jobbar på en båt.

När pålarna är på plats fortsätter vi med att bygga upp bryggans stommar och golv. Detta görs genom att spika träplankor på pålarna. När stommarna är klara fortsätter vi med att lägga plankorna som bildar golvet. Det är viktigt att allt är ordentligt fastspikat och stabil, eftersom bryggan kommer att belastas av både människor och fordon.”

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *