En svensk thriller att se fram emot

Äntligen en svensk thriller i klass med Grisham och Baldacci!

Ja, så har kritiken låtit bland de recensenter som fått läsa en förhandsversion av den kommande boken “Kalfjällets hemlighet”. Det är en roman som är svår att sätta fingret på när det gäller genre eftersom den rymmer element hämtade från thrillers såväl som sci-fi och skräckens värld.

Boken är skriven av debutanten Åsa Persdotter som är uppvuxen i Dalarna och skildrar sin barndoms miljöer. Att hennes far arbetade som snickare Sälen har inspirerat huvudpersonen Lars som råkar ut för ett ordentligt äventyr.

I boken får vi följa den introverte och grubblande snickaren Lars som tagit jobb som snickare på en skidanläggning mot löfte om att han ska få arbeta ensam. Vad ingen vet är att Lars grubblar över filosofiska och matematiska gåtor som han inte har en aning om var de kommer ifrån. Han har varken läst eller studerat särskilt mycket, men varje gång en ny frågeställning eller ett nytt problem uppenbarar sig i Lars huvud kollar han upp det och jodå, samma problem har gäckat några av världens största och mest kända filosofer och matematiker.

Med dessa tankar i huvudet ställs Lars inför ett problem i den verkliga världen. Han skickas upp på kalfjället för att renovera toppstugan där taket har rasat in. Ensam uppe på berget börjar märkliga saker att hända med Lars, där mörkret faller snabbt och ett mystiskt norrsken i skiftande färg lyser upp på himlen.


Ett kraftigt oväder gör att Lars blir fångad, ensam på berget. Medan mystiska saker händer och Lars kämpar för sitt liv för att trotsa kylan, mörkret och ensamheten börjar det gå upp för honom vad som egentligen har utspelat sig i hans inre. Han förstår varför han är på berget och vad hans uppgift är…

Nu måste han använda den kunskapen för att överleva. Och det är inte alla nere i byn som vill att han gör det…

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *