Från sågar i Norrland till maskiner i Stockholm

Bokförlaget Sol meddelar idag att de kommer att ge ut en ny bok med titeln ”Mitt liv i maskin”. Boken är en självbiografisk betraktelse över den svenska industrin, skriven av ingenjören och författaren Karl-Isak Hedeby.

I boken tar Hedeby oss med på en resa från sågverk i Norrland till företag som ägnar sig åt maskinuthyrning Stockholm. Han delar med sig av sina erfarenheter och reflektioner kring livet som ingenjör och företagare, och ger oss en inblick i hur det är att arbeta med maskiner och teknik.

En av de mer minnesvärda anekdoterna som Hedeby delar med sig av i boken handlar om en händelse då han råkade ha sönder en stor maskin på ABB i Västerås. Han hade fått möjligheten att prova på att styra en robot, men råkade krascha den rakt in i en kaffemaskin. Arbetarna som inte fick något kaffe den dagen var inte alls roade, och Hedeby skämdes för att han skulle vara expert men gjorde bort sig fullständigt.

Efter utgivningen av boken kommer Hedeby att ge sig ut på en bokturné och besöka flera bokhandlare och bibliotek runt om i Sverige. Han kommer att besöka städer som Västerås, Nyköping, Malmö, Göteborg och Stockholm, för att träffa läsare och prata om sin bok.

Boken ”Mitt liv i maskin” kommer att finnas att köpa på Bokförlaget Sol:s hemsida och i bokhandeln från och med den 1 januari. Vi rekommenderar den till alla som är intresserade av teknik, industri och självbiografiska berättelser.

Boken kommer att gå att beställa via vår hemsida redan från den 1 november men leveranserna sker först efter nyår. På vår hemsida kommer ni också hitta signerade exemplar i limiterad upplaga, så där är det först till kvarn som gäller.

Vi är stolta och glada över att ge ut den här boken tillsammans med Hedeby och vi hoppas att alla ni läsare kommer att tycka om den.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *