En stark bok om integration

Från papperslös till integrerad egenföretagare. Den resan har Rachman Hamzadi gjort sedan han kom som ensamkommande flyktingbarn från Syrien som 15-åring 2015. Idag driver han ett eget företag och känner sig som en del av det svenska samhället.

Vi på Bokförlaget Sol är stolta över att meddela att vi kommer att publicera Hamzadis bok under 2024 som handlar om just hans resa. Boken är delvis självbiografisk, delvis skriven som en instruktionsbok för andra flyktingar kring hur man integreras i Sverige på bästa sätt.

I boken får vi följa Rachmans resa från krigets Aleppo till flyktingförläggningen utanför Ånge där han kände sig fast under två år. Rachman fick sedan kontakt med en avlägsen släkting som lyckats fly till Malmö och skaffa en lägenhet där. Rachman delade en etta med sin släkting samtidigt som han febrilt sökte jobb.

Efter att ha ”sökt varenda jobb jag kunde hitta” och fått nej från samtliga lyckades Rachman till slut få anställning på en städfirma Malmö där han fick lära sig allt från avancerade städtekniker till information om den svenska arbetsmarknaden, fackföreningar och kollektivavtal.

Rachman insåg under sitt arbete att det fanns en lucka på marknaden när det gällde flyttstäd. Han insåg att de flesta städfirmor motvillig tackade ja till flyttstäd och ibland tackade nej trots att de inte hade något annat jobb inbokat.

Han sade upp sig och tog ett lån för att kunna starta sin egen firma som inriktade sig på flyttstäd. Genom en stark närvaro på sociala medier och hårt jobb lyckades han bygga upp en kundkrets och kunde inom kort börja anställa personal i sin egen firma.

Hela den inspirerande berättelsen kommer att gå att läsa i boken ”Den unge entreprenören från Aleppo” som vi ger ut under 2024.

För media som är intresserade av att skriva om boken kommer vi att arrangera pressträffar och det går även att kontakta oss för att boka enskilda intervjuer med författaren.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *