Bokmässa i Leksand

I helgen var det äntligen dags för bokmässa igen och på lördagsmorgonen bar det av till härliga Leksand. Vi samlades 06.00 för att äta frukost på kontoret och sen var det dags. Bussen anlände på bestämd tid och så var vi iväg. Humöret var på topp och vi sjung glatt i bussen nästan hela vägen. Strax efter Ludvika slutade vi att sjunga, då plötsligt bussen började skramla något helt förfärligt. En del av oss blev rädda och började gråta och så plötsligt exploderade motorn på bussen. Lågorna slog och panik utbröt, men tillsammans kom vi alla ut i friska luften helskinnade.

Chauffören var i chock, alla var i chock, men jag tog mig mod till att ringa bärgare Dalarna. Under tiden vi väntade på bärgaren, kavlade jag upp ärmarna på klänningen och passade på att laga motorn, men när vi testkörde, exploderade den igen och jag fick på det en mutter i ögat. Det var inte skönt kan jag säga. Att få en mutter i ögat är inte att rekommendera. Men nog om muttrar. Det var ju om bokmässa vi skulle skriva om.

I alla fall, bärgaren kom till slut och en ersättningsbuss kom till vår räddning och plötsligt var vi på plats. Den nya chauffören körde så fort att vi knappt märkte att vi hade startat. Jaja, fram kom vi och nu var det dags att botanisera bland alla härliga och murriga boktitlar. Och det fanns en del bra på mässan, faktiskt! Det var en imponerande samling böcker vi kunde ta del av. Vi köpte till och med några av böckerna som fanns på bokmässa, så nu har man att göra ett tag framöver. Läsa, läsa, läsa, det är det som susen gör. Hurra!

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *