En spännande debutant som dyker ner bland avloppsrören

“Nu har jag rört till det igen”. Ja, så heter boken som vi på Bokförlaget Sol kommer att ge ut senare under 2023 som handlar om en rörmokares vardag. Ovanliga problem, udda saker som fastnat i rör och härvor med svarta pengar. Allt ska upp till ytan när Janne P. Niklasson, en profil bland örebro rörmokare och entreprenör, debuterar med en humoristisk och självbiografisk berättelse om över 30 år i branschen.

Niklasson delar också med sig av sina tips kring vad man som privatperson kan göra om man får stopp i avloppet. Här är ett utdrag ur den kommande boken:

Om du har fått stopp i avloppet finns det ett antal saker du kan göra för att försöka lösa problemet. Ett första steg är att försöka skölja avloppet med vatten, antingen genom att använda en kran eller genom att fylla på en balja med vatten och hälla ner i avloppet. Du kan också prova att använda en avloppsrensare, som finns att köpa på en byggvaruhus eller livsmedelsaffär. Dessa produkter är avsedda att lösa upp blockeringar i avloppet och kan vara väldigt effektiva.

Om det inte fungerar att använda vatten eller avloppsrensare kan du prova att använda en avloppsslang. Detta är en flexibel slang som du försiktigt för ner i avloppet för att försöka skjuta ner eller dra upp den föremål som orsakat blockeringen. Var försiktig så att du inte skadar avloppet när du använder avloppsslangen.

Om inget av ovanstående fungerar kan det vara lämpligt att kontakta en rörmokare för att få hjälp med att lösa problemet. En rörmokare har den utrustning och erfarenhet som krävs för att lösa svåra blockeringar i avloppet på ett säkert och effektivt sätt.

Med handfasta tips som dessa guidar Niklasson läsaren genom snåriga rör och ledningar. Mellan alla roliga anekdoter kommer läsaren också hitta mycket matnyttigt som gör att han eller hon själv bättre kan ta hand om sina rör och ledningar på egen hand.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *